2021 is dedicated to the user - adding all the features an advanced user needs.

Search found 15 matches

by Jean
Wed Dec 16, 2020 7:56 pm
Forum: General
Topic: Issues with Geostationary Satellite Beacon View
Replies: 3
Views: 62

Re: Issues with Geostationary Satellite Beacon View

Hello Simon, Another interesting observation about the drawing of the line in the graph: By detuning the beacon in the right part of the window, the line immediate appears in the left graph. The drawing/update of the line stops as soon as the displayed beacon frequency does no longer change. Maybe t...
by Jean
Wed Dec 16, 2020 2:36 pm
Forum: General
Topic: Issues with Geostationary Satellite Beacon View
Replies: 3
Views: 62

Re: Issues with Geostationary Satellite Beacon View

Hello Simon, I just did some tests with the window being docked. The '+' and '-' buttons seem to work as intended (greyed out when the max/min scale is reached), however, I do not see a line in the graph as well with a docked window. Setting the zoom to max when the window is docked leaves the '+' b...
by Jean
Wed Dec 16, 2020 2:07 pm
Forum: General
Topic: Issues with Geostationary Satellite Beacon View
Replies: 3
Views: 62

Issues with Geostationary Satellite Beacon View

Hello Simon, I'm observing a strange and not reproducible behaviour of the Geostationary Satellite Beacon View. The issue is visible with 3.0.26, but I already observed it with previous releases as well. The effect seems to be independent of the beacon sync being activated or not and the view being ...
by Jean
Sat Nov 07, 2020 9:27 am
Forum: Pluto
Topic: Pluto manual gain setting
Replies: 6
Views: 412

Re: Pluto manual gain setting

Hi Jean, I dived not very deep in this problem.At this time I am very busy to push our garden in the autumn mode(hihi) . But in a few days I will spend more time on the hamradio playground,then I'll doing some more test's Please keep us informed if you find a solution! Thanks, 73,Manfred, OE3SFU Hi...
by Jean
Fri Oct 30, 2020 11:22 am
Forum: Pluto
Topic: Spectrum not showing full bandwidth
Replies: 3
Views: 124

Re: Spectrum not showing full bandwidth

Hello Charlie,

Glad to help and read that your setup is working as expected. Yes, there are so many adjustments in this beautiful software that it's easy to get one wrong by accident.

73 Jean DJ0VL
by Jean
Fri Oct 30, 2020 10:09 am
Forum: Pluto
Topic: Spectrum not showing full bandwidth
Replies: 3
Views: 124

Re: Spectrum not showing full bandwidth

Hello Charlie,

Your screenshot shows the "RX-Filter" slider set to 24%. Please try setting this to 100% and you should see the entire 500kHz as selected by your bandwidth setting. (Apart from some inherent dropdown at the bandwidth edges).

73 Jean DJ0VL
by Jean
Thu Oct 29, 2020 4:11 pm
Forum: Pluto
Topic: Starting and Stopping the Pluto
Replies: 15
Views: 397

Re: Starting and Stopping the Pluto

Ah, I usually use fast attack, nice catch. Thing is, the gain isn't set until the radio is started, so it must be that the gain's being set too soon and the radio needs a while to 'warm up'. Pity the poor programmer :( . Hello Simon, From my observation, I can see that the RX hardwaregain is not co...
by Jean
Thu Oct 29, 2020 3:11 pm
Forum: Pluto
Topic: Starting and Stopping the Pluto
Replies: 15
Views: 397

Re: Starting and Stopping the Pluto

No, it had the same problem as identified in the above posted screenshots ie all the noise had gone, after stopping and restarting the radio. Logfile was done at the time I saw the spectrum change. Again, recovery only by closing SDRC, unplugging radio, plugging it back in (ie physically with USB c...
by Jean
Wed Oct 14, 2020 5:29 pm
Forum: Pluto
Topic: Pluto manual gain setting
Replies: 6
Views: 412

Re: Pluto manual gain setting

Hi Manfred, There is no big progress so far. My current workaround is to set the manual gain to 71 (and visual gain to 0), as this seems to be the default setting of the Pluto after power on. With this setting, I do not need to fiddle around with the gain slider to get a usable display setting. With...
by Jean
Fri Oct 02, 2020 7:37 pm
Forum: General
Topic: 3.0.25 - high memory usage
Replies: 8
Views: 291

Re: 3.0.25 - high memory usage

Yes, the radio modulation/demodulation is usable all time in full duplex, there is no noticeable interruption on RX or TX when memory usage is increasing. Radio continued working even while the waterfall freezed for several seconds after switching back from LOG4OM. I'm not sure if tuning was possibl...