DX Patrol MK4 SDR Radio - No HF

CT1EUS
Posts: 2
Joined: Sun Jun 20, 2021 2:51 pm

DX Patrol MK4 SDR Radio - No HF

#1

Unread post by CT1EUS »

I'm setting up a DX Patrol MK4. In this version there is no up-conversion and it should just tune from the SDR Radio interface.

My setup is the following one:
  • Laptop Lenovo T540p
    Latest version of SRD Radio
    DX Patrol MK4
    Random wire antenna (electrical wire)
    Zadig and SDR Radio installation according to instructions and several videos.
What I observe:
  • Tunning VHF frequencies:
    • has an OK signal and audio.
      The front panel led is green.

    Tunning HF frequencies:
    • Cannot demodulate any signal.
      The front panel led is still green.

Additional Info:
See the video for more details:


Any tips or other manuals that I should be reading for this issue?

Thanks in advance for the support.

Miguel

User avatar
Simon G4ELI
Posts: 2064
Joined: Thu Aug 06, 2020 7:27 am
Location: Mawnan Smith
Contact:

Re: DX Patrol MK4 SDR Radio - No HF

#2

Unread post by Simon G4ELI »

Miguel,

PLEASE use the video recorder in the software or post screenshots. A phone video is unusable.
Simon Brown :shock:
www.sdr-radio.com

Do not send me direct e-mail, thank-you!

User avatar
PD3LK
Posts: 509
Joined: Thu Aug 06, 2020 10:36 am

Re: DX Patrol MK4 SDR Radio - No HF

#3

Unread post by PD3LK »

Use zadig and add it as RTL stick v3 in SDR Console (the name is not SDR Radio)
Then look under the button Radio Settings for the setting in attached picture.
Please let us know if this helped you. 73, Leon
Attachments
Dongle setting.png

CT1EUS
Posts: 2
Joined: Sun Jun 20, 2021 2:51 pm

Re: DX Patrol MK4 SDR Radio - No HF

#4

Unread post by CT1EUS »

Thank you Leon. After sometime away, I've retried with the latest version of Zadig and SDR Console and it now works. I just need to invent a new stealth antenna... I'll be on an airbnb for a the next months and it would be nice to SWL.

Thanks both for the support.

Miguel

Post Reply