How to get the Hack RF One to transmit?

Xplasma
Posts: 3
Joined: Fri Dec 17, 2021 2:28 am

How to get the Hack RF One to transmit?

#1

Unread post by Xplasma »

I have been figuratively banging my head against the wall trying to find software that lets my Hack RF One transmit. This SDR console looks promising but I can't seem to get the Transmit option to work. Receive works fine.

I am really hoping SDRConsole supports the transmit function on the Hack RF One because the only other option I've found is GNU radio... and that is a complicated nightmare.
















\

jdow
Posts: 579
Joined: Mon Aug 10, 2020 8:17 pm

Re: How to get the Hack RF One to transmit?

#2

Unread post by jdow »

Visit https://www.sdr-radio.com/hackrf for information. It appears transmit support for the hackrf is not planned to exist.

{^_^}

Xplasma
Posts: 3
Joined: Fri Dec 17, 2021 2:28 am

Re: How to get the Hack RF One to transmit?

#3

Unread post by Xplasma »

Well that solves that then.

Is there some software that will allow the Hack RF One to transmit?

I have tried GNU Radio: (Too insanely complicated. You literally have to assemble a virtual radio by plugging various modules into one another)
I have tried SDR Angel: (Can't get the Transmit function to work)
I have tried HDRSDR: (Keeps saying I need to select a different sound card to transmit)

At this point I want to make sure the thing CAN transmit! Even just a test signal so I know it work.

User avatar
PD3LK
Posts: 501
Joined: Thu Aug 06, 2020 10:36 am

Re: How to get the Hack RF One to transmit?

#4

Unread post by PD3LK »

Did you see this movie?


(btw i don't own one so i cant help more...sorry)

Xplasma
Posts: 3
Joined: Fri Dec 17, 2021 2:28 am

Re: How to get the Hack RF One to transmit?

#5

Unread post by Xplasma »

I have. SDRAngel crashes on me.

With GNURadio I got a mono FM transmitter working but I'd like FM Stereo.

Post Reply