2021 is dedicated to the user - adding all the features an advanced user needs.

Error message - Radio won't start

G4DRS
Posts: 25
Joined: Wed Sep 16, 2020 9:28 am

Error message - Radio won't start

#1

Unread post by G4DRS »

Does anyone know what the attached message is telling me?

Thanks,


John
G4DRS
Attachments
Capture.JPG
Capture.JPG (21.18 KiB) Viewed 206 times

User avatar
Simon G4ELI
Posts: 1377
Joined: Thu Aug 06, 2020 7:27 am
Location: Mawnan Smith
Contact:

Re: Error message - Radio won't start

#2

Unread post by Simon G4ELI »

Get the latest version of Console, 3.0.26.
Simon Brown :shock:
www.sdr-radio.com

Do not send me direct e-mail, thank-you!

Max
Posts: 227
Joined: Thu Aug 13, 2020 9:47 am

Re: Error message - Radio won't start

#3

Unread post by Max »


G4DRS
Posts: 25
Joined: Wed Sep 16, 2020 9:28 am

Re: Error message - Radio won't start

#4

Unread post by G4DRS »

"Get the latest version of Console, 3.0.26."
That fixed it for a while.
Now I'm seeing the same error message again.


What have I done wrong?


Cheers,


John
G4DRS
Attachments
Capture.JPG

G4DRS
Posts: 25
Joined: Wed Sep 16, 2020 9:28 am

Re: Error message - Radio won't start

#5

Unread post by G4DRS »

I have re-installed SDRC and re-booted the PC a few times, and it now seems to be content.
For how long, who knows?
:)

John
G4DRS

User avatar
PD3LK
Posts: 295
Joined: Thu Aug 06, 2020 10:36 am

Re: Error message - Radio won't start

#6

Unread post by PD3LK »

I suspect you recently installed the SDRplay API v3.07
Delete the RSP1A Radio Selection and make it again.

G4DRS
Posts: 25
Joined: Wed Sep 16, 2020 9:28 am

Re: Error message - Radio won't start

#7

Unread post by G4DRS »

Thanks

G4DRS
Posts: 25
Joined: Wed Sep 16, 2020 9:28 am

Re: Error message - Radio won't start

#8

Unread post by G4DRS »

PD3LK wrote:
Tue Jan 05, 2021 1:52 pm
Delete the RSP1A Radio Selection and make it again.
I've Done that.
I'm Still seeing the error message and the radio won't start.


John
G4DRS

User avatar
PD3LK
Posts: 295
Joined: Thu Aug 06, 2020 10:36 am

Re: Error message - Radio won't start

#9

Unread post by PD3LK »

are you trying to open your own RSP1A via the Server or direct?

G4DRS
Posts: 25
Joined: Wed Sep 16, 2020 9:28 am

Re: Error message - Radio won't start

#10

Unread post by G4DRS »

PD3LK wrote:
Tue Jan 05, 2021 6:30 pm
are you trying to open your own RSP1A via the Server or direct?
Sorry, I don't understand the question.
If everything is working correctly, when SDRC starts, the RSP1A window opens automatically and the output of the RSP1A is displayed graphically, with cluster spots overlaid.
When it does not work correctly, the window opens, but the RSP1A output is not displayed. The cluster spots are displayed. If I click the small 'Play' arrow icon, nothing happens. If I go to the 'Select Radio' dialogue, I see the error message I referred to earlier.
I don't use the audio output of SDRC at all.



John
G4DRS

Post Reply