Version 3.1 was released on Monday, August 2nd 2021. Now back to user requests.

Pluto, SDR C.3.1xx & Kuhne MKU LNC 10 QO-100 downconverter

Also known as ADALM-PLUTO.
s53k
Posts: 10
Joined: Tue Sep 07, 2021 7:28 pm
Location: All Over The World

Pluto, SDR C.3.1xx & Kuhne MKU LNC 10 QO-100 downconverter

#1

Unread post by s53k »

hi,

Is there someone, who has Pluto, SDR C.3.1xx & Kuhne MKU LNC 10 QO-100 downconverter together ?

[nturl]https://shop.kuhne-electronic.com/kuhne ... ?card=1875[/nturl]

Question is, whats the RX and TX freq for Kuhne MKU LNC 10 QO-100 downconverter are ? Picture attached ...
dc.png
Thanks for help :)

Simon
73 Simon S53K

jdow
Posts: 456
Joined: Mon Aug 10, 2020 8:17 pm

Re: Pluto, SDR C.3.1xx & Kuhne MKU LNC 10 QO-100 downconverter

#2

Unread post by jdow »

"LO frequency can be switched between 10056 MHz (433 MHz IF for SSB operation) ..."
What's the difference between 10056 and 433 MHz? I'd try that first.

{^_^}

s53k
Posts: 10
Joined: Tue Sep 07, 2021 7:28 pm
Location: All Over The World

Re: Pluto, SDR C.3.1xx & Kuhne MKU LNC 10 QO-100 downconverter

#3

Unread post by s53k »

10489-433 = 10056, what is ok for LO, but question was, whats we need to put on TX and RX window. For "normal" LNB is as show in the picture .. Is that the same setting for Kuhne MKU LNC 10 QO-100 downconverter ?
dC_lnb.png
73 Simon S53K

jdow
Posts: 456
Joined: Mon Aug 10, 2020 8:17 pm

Re: Pluto, SDR C.3.1xx & Kuhne MKU LNC 10 QO-100 downconverter

#4

Unread post by jdow »

If the Kuhne MKU LNC does not include an RF up converter then tick RX only. Pluto can go directly to the correct TX frequency itself, as I understand it.

{^_^}

s53k
Posts: 10
Joined: Tue Sep 07, 2021 7:28 pm
Location: All Over The World

Re: Pluto, SDR C.3.1xx & Kuhne MKU LNC 10 QO-100 downconverter

#5

Unread post by s53k »

roger... will do that, when EQ comes at QTH ... Thanks for your answers.
73 Simon S53K

dg9bfc_sigi
Posts: 103
Joined: Sat Aug 08, 2020 10:43 am

Re: Pluto, SDR C.3.1xx & Kuhne MKU LNC 10 QO-100 downconverter

#6

Unread post by dg9bfc_sigi »

Simon
and to have rx and tx in sync you need to use up and downconverter settings!!
for tx you set 8089.5 mhz!!

s53k
Posts: 10
Joined: Tue Sep 07, 2021 7:28 pm
Location: All Over The World

Re: Pluto, SDR C.3.1xx & Kuhne MKU LNC 10 QO-100 downconverter

#7

Unread post by s53k »

hello Sigi,

Im not that far to make a TX yet :) But of course, thanks for your kindest answer about.
Will write it in TX window.

GL!
73 Simon S53K

Post Reply