2021 is dedicated to the user - adding all the features an advanced user needs.

Monitoring audio RX TX SDR console TX pane

Also known as ADALM-PLUTO.
gu6efb
Posts: 4
Joined: Thu Aug 06, 2020 10:38 am

Re: Monitoring audio RX TX SDR console TX pane

#11

Unread post by gu6efb »

Hi Jacques

Please check your sound card settings as I had the same issue and I traced it to having the option to listen to this device selected in sound settings on the PC.

73 Keith GU6EFB

Jacques
Posts: 10
Joined: Wed Nov 18, 2020 6:46 am

Re: Monitoring audio RX TX SDR console TX pane

#12

Unread post by Jacques »

Hello, attached recording , you can hear the sound of the audio from the microphone wich is OK but there is no recording of the monitoring audio wich is bad .The background noise if the noise of the receiver .
Jacques F6BKI
Attachments
SDR Console 2020-11-19 09h 06m 14s.mp4
(8.66 MiB) Downloaded 10 times

Jacques
Posts: 10
Joined: Wed Nov 18, 2020 6:46 am

Re: Monitoring audio RX TX SDR console TX pane

#13

Unread post by Jacques »

GM Keith, no succes so far but I have the feeling your suggestion goes to the right direction ,I have not found the way to see that option
Jacques F6BKI

Jacques
Posts: 10
Joined: Wed Nov 18, 2020 6:46 am

Re: Monitoring audio RX TX SDR console TX pane

#14

Unread post by Jacques »

Hello all,
I installed my pluto and a brand new SDR Console into an other I7 portable PC and everything is working fine as expected !!
Need to understand why it is OK into a given PC not on the other as far as monitoring TX is concerned ?? any ideas welcome , it used to work on the PC where it does not work today
73 Jacques F6BKI

Jacques
Posts: 10
Joined: Wed Nov 18, 2020 6:46 am

Re: Monitoring audio RX TX SDR console TX pane

#15

Unread post by Jacques »

Hello all,
still struggling , any ideas welcome
73 Jacques F6BKI

Jacques
Posts: 10
Joined: Wed Nov 18, 2020 6:46 am

Re: Monitoring audio RX TX SDR console TX pane

#16

Unread post by Jacques »

Hello all , Today I have found a temporary fix to my problem : If I start a conversation with ZOOM the problem disappear .
It was reported to me that upgrading VAC software is also solving the problem .I have not tried this option since I have no VAC software installed ( as far as I am aware off on this machine).
73 jacques F6BKI

Post Reply